1880


Constant Coussée, een molenbouwer uit Gits, trouwt met Mathilde Bostoen uit Roeselare. De fundering van het familiebedrijf is gelegd.

 

1895


Coussée-Bostoen neemt de eerste mechanische schrijnwerkerij in het Roeselaarse in gebruik. De zaak bloeit en nog voor de Eerste Wereldoorlog start Coussée-Bostoen een ijzerbinderij op.

 

1910


Coussée-Bostoen neemt de eerste mechanische schrijnwerkerij in het Roeselaarse in gebruik. De zaak bloeit en nog voor de Eerste Wereldoorlog start Coussée-Bostoen een ijzerbinderij op.

 

Na WOI


Coussée-Bostoen hervat zijn activiteiten en realiseert meteen enkele grote projecten, zoals een woonproject met 198 huizen in Oostende.

 

1923

De zaak komt in handen van de tweede generatie.  Victor, Albertine, Richard, Louis & Gerard – kinderen van Constant – starten met betonbouw, een groot expertisedomein van Coussée-Bostoen. En met de realisatie van grootse waterwerken.

Na WOII

Coussée-Bostoen beleeft een grote bloeiperiode als realisator van grootschalige projecten voor de industrie en de dienstensector. Zo wordt o.m. het H. Hartziekenhuis in Roeselare gebouwd.
 

1959

De zaak is stevig in handen van de derde generatie. Hendrik, Pol, Hugo, Louis en Johan – kleinzonen van Constant – vormen het bedrijf om tot een PVBA.


 

1971

Bij de constructie van de Parkresidentie in Roeselare past Coussée-Bostoen een revolutionair nieuw betonbekistingsprocédé toe. In de loop van de volgende jaren wordt de appartementsbouw een belangrijk onderdeel van de portefeuille. 

1985

Het bedrijf wordt gesplitst in de NV Coussée-Bostoen - de bouwonderneming - en de NV Coussée-Bostoen Invest - het immobiliënbedrijf.
 

1991

De vierde, huidige generatie - de broers Dirk en Kris en neef Stefaan - leidt voortaan de onderneming.
 

1994

Coussée-Bostoen realiseert steeds meer grote promotieprojecten aan de Belgische kust, zoals Residentie Long Island te Oostduinkerke.
 

2000

Coussée-Bostoen ontvangt als één van de eerste bouwondernemingen het VCA**-certificaat (Veiligheid Checklist Aannemers).
 

2005

Coussée-Bostoen viert zijn 125-jarig bestaan en kondigt nieuwe, kwaliteitsvolle projecten aan zoals Domein ’t Eyckenbos in Roeselare, Vakantiedomein Karthuizer in Koksijde en La Hacienda de Valderrama in Sotogrande, Spanje.


Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info